sadsad x
asdasd
Kişisel Verilerin Koruması

Kişisel Verilerin Korunması, İşlenmesi ve Gizlilik Politikası

 
1. Giriş

NK TEKSTİL LTD. ŞTİ (“NK Tekstil”, “Şirket”) kişisel verilerin korunması ve işlenmesinde başta Anayasa’nın 20. maddesinde düzenlenen özel hayatın gizliliği olmak üzere kişilerin temel hak ve özgürlüklerini korumaya azami önem atfetmektedir. Bu çerçevede, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun” ya da “KVK Kanunu”) uyarınca kişisel verilerin hukuka uygun olarak korunması ve işlenmesine özen göstermekte, tüm planlama ve faaliyetlerinde bu anlayışla hareket etmektedir.

Şirketimiz, özel hayatın gizliliğinin temeli olan kişisel verilerin korunması ve işlenmesini sadece mevzuata uyum sağlama kapsamında değerlendirmemekte, yaklaşımının temeline insana verdiği değeri koymaktadır. Bu bilinçle hareket eden Şirketimiz kişisel verilerin hukuka uygun olarak korunması ve işlenmesi için gerekli her türlü idari ve teknik önlemi almaktadır.

2. Politikanın Amacı

Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası’nın (“Politika”) amacı, Kanun’un amacına uygun olarak tamamen veya kısmen otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla işlenen kişisel verilerin korunması ve işlenmesinde başta Anayasa’nın 20. maddesinde düzenlenen özel hayatın gizliliği olmak üzere kişilerin temel hak ve özgürlüklerini azami derecede korumak ve Şirketimizin yükümlülükleri ile Kanun uyarınca uyacağı usul ve esaslar hakkında kişisel veri sahiplerini (ilgili kişi) bilgilendirmektir. Politika’nın amacı doğrultusunda, Şirketimiz tarafından gerçekleştirilen kişisel verilerin korunması ve işlenmesi faaliyetlerinde mevzuata tam uyumun sağlanması ve kişisel veri sahiplerinin özel hayatın gizliliği ve veri güvenliği hakkının korunması hedeflenmektedir.

3. Politikanın Kapsamı

Bu politika, NK Tekstil aracılığıyla ulaşılan hizmetlerin kullanımı dolayısıyla oluşturulmuştur. Mağazağazlarımızın ziyaret edimesinde, İnternet sitemiz olan www.nkkids.com üzerinden, sosyal medya üzerinden, iletişim hatlarımız aranılarak, elektronik posta yoluyla, iade formlarının doldurulmasıyla veya herhangi bir yolla ulaşılan tüm hizmetlerimize ilişkin olarak hazırlanmıştır. Politika, müşterilerimiz ile potansiyel müşterilerimiz ve onların çalışan/yetkilileri, ürün teslimatı yapılan kişi veya kişiler ve internet sitesi ziyaretçilerimiz için hazırlanmıştır. Bu kapsamda belirtilen kişiler hakkında uygulanacaktır. Şirket, bu Politika’yı internet sitesinde yayımlamak suretiyle bu kişisel veri sahiplerini Kanun hakkında bilgilendirmektedir. Hangi sıfatla olursa olsun tüzel kişilere bu Politika uygulanmayacaktır.

Bu Politika, yukarıda belirtilen ilgili kişiler için, kişisel verilerinin tamamen veya kısmen otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla Şirketimiz tarafından işlenmesi halinde uygulanacaktır. Verinin aşağıda belirtilen kapsamda “Kişisel Veri” kapsamında yer almaması veya Şirketimiz tarafından gerçekleştirilen kişisel veri işleme faaliyetinin yukarıda belirtilen yollarla olmaması halinde bu Politika uygulanmayacaktır.

4. Kişisel Verilerin Toplanması

Kişisel verilerinizi mağazalarımızdan alışveriş yaptığınızda,sitemiz üzerinden üyelik hesabı oluşturduğunuzda, sosyal medya kanalıyla üyelik işlemleri yaptığınızda, sosyal medya hesaplarımızdan iletişime geçtiğinizde, www.nkkids.com’da yer alan bir formu veya yayınladığımız herhangi bir iletişim formunu doldurduğunuzda, hesap bilgilerinizi güncellediğinizde veya bilgi eklediğinizde, ürün ve/veya hizmet satın aldığınızda, ürün teslimatı yapılması sırasında, sipariş ve destek hattımızdan görüşme gerçekleştirdiğinizde/sipariş oluşturduğunuzda, iade formu doldurduğunuzda, elektronik posta üzerinden iletişim kurduğunuzda ve internet adresimizi ziyaret ettiğinizde topluyor, işliyor ve saklıyoruz.

Mağazalarımızdan alışveriş yaptığınızda, sitemiz üzerinden üyelik hesabı oluşturduğunuzda, sosyal medya kanalıyla üyelik işlemleri yaptığınızda ve iletişime geçtiğinizde, www.nkkids.com’da yer alan bir formu doldurduğunuzda, hesap bilgilerinizi güncellediğinizde veya bilgi eklediğinizde, ürün ve/veya hizmet satın aldığınızda toplanan kişisel verileriniz aşağıda yer almaktadır:

1. Ad Soyad, e-posta ve cep telefonu bilgileri,
 
2. Sepete eklenen, siparişinizi verdiğiniz ürünler, eski sipariş bilgileri,
 
3. TC kimlik numarası, yoksa TC uyruklu olmadığı bilgisi, veya vergi kimlik numarası,
 
4. Doğum tarihi ve cinsiyet bilgileri,
 
5. Adres bilgisi, iş telefonu bilgisi, iletişim dili tercihi,
 
6. Üye alışveriş listesi, fiyat alarm listesi ve stok alarm listesi,
 
7. Hediye Çeki ve Puan bilgileri,
 
8. Satın alım seçeneğinize göre alınan IBAN, hesap numarası gibi finansal bilgiler,
 
9. Üye sipariş takip kodu, kargo işlemleri için gerekli takip kodu ve takip bilgileri,
 
10. Sosyal medya üzerinden yapılan üyelik işlemlerinde izin verdiğiniz profil bilgileri, profil fotoğrafı gibi bilgiler,
 
11. Sosyal medya üzerinden iletişime geçildiğinde profil bilgileri, paylaşılan fotoğraflar, değerlendirme ve talepler,
 
12. İnternet sitesi üzerinde bulunan formlarda yer alan bilgiler, güncelleme yapılan kullanıcı bilgileri,
 
13. Ürün satın aldığınızda verilen adresler (teslim adresi, fatura gönderim adresi)
 
14. Kimlik tespiti için geçerli mevzuat kapsamında alınması gerekli olan bilgiler


İletişim hatlarımız üzerinden yaptığınız işlemlerde toplanan kişisel verileriniz aşağıda yer almaktadır:

1. Telefon görüşme ses kayıtları,
 
2. Ad Soyad, e-posta, telefon bilgileri,
 
3. Fatura ve teslim adres bilgisi
 
4. Ürüne ait bilgiler
 
5. Sepete eklenen, siparişinizi verdiğiniz ürünler, eski sipariş bilgileri,
 
6. Satın alım seçeneğinize göre alınan IBAN, hesap numarası gibi finansal bilgiler,
 
7. Üye sipariş takip kodu, kargo işlemleri için gerekli takip kodu ve takip bilgileri,
 
8. Sosyal medya üzerinden yapılan üyelik işlemlerinde izin verdiğiniz profil bilgileri,
 
9. Kimlik tespiti için geçerli mevzuat kapsamında alınması gerekli olan bilgiler


İade formu doldurduğunuzda toplanan kişisel verileriniz aşağıda yer almaktadır:

1. İade ve talep edilen ürünler,
 
2. İade sağlanacak hesap sahibine ait Ad Soyad, IBAN,
 
3. İade eden Ad Soyad, telefon, adres ve imza bilgileri, iade nedeni,


Elektronik posta üzerinden iletişim kurduğunuzda toplanan kişisel verileriniz aşağıda yer almaktadır:

1. Elektronik posta adresi,
 
2. Talep ve sipariş bilgisi,
 
3. İletişim kuran tarafından verilen diğer bilgiler



Tarafınıza ait olmayan kişisel veriler (başka bir kişiye ait teslim ve fatura adresi, size ait olmayan bir kartın sahibine ilişkin bilgiler, üçüncü kişilere ait banka ve hesap bilgileri gibi) söz konusu kişilerin bu bilgilerinin Tarafımıza aktarılmasında açık rızalarının alındığını taahhüt edersiniz.

5. Kişisel Verilerin Toplanmasının Hukuki Sebebi

Şirketimiz kişisel verileri ilgili kişinin açık rızası olmaksızın işlemez. Kişisel veriler yalnızca aşağıdaki şartlardan birinin varlığı hâlinde ilgili kişinin açık rızası aranmaksızın işlenebilir:

♦ Kanunlarda açıkça öngörülmesi;
 
♦ Kişisel verinin kişisel ilgili kişinin kendisi tarafından alenileştirilmiş olması,
 
♦ Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması,
 
♦ Şirketimizin hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması,
 
♦ Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması,
 
♦ İlgili kişilerin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, Şirketimiz tarafından meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması.


6. Kişisel Verilerin İşlenme Amaçları

Yukarıda yer alan kişisel verileriniz ilgili mevzuata ve dürüstlük kuralının gereklerine uygun, doğru ve güncel olmasına azami özen göstermektedir. Şirketimiz veri işleme amacını açık ve kesin olarak belirler ve bu amacın meşru olmasını sağlar. Şirketimiz belirttiği bu amaçlar dışında başka amaçlarla veri işleme yapmaz. Bu itibarla, kişisel veri işleme amaçlarının açıklandığı hukuki işlem ve metinlerde belirlilik ve açıklık ilkesine uyumda hassasiyet gösterir.

Şirketimiz işlenen kişisel verilerin, belirlenen amaçların gerçekleştirilebilmesine elverişli olmasına dikkat eder ve amacın gerçekleştirilmesiyle ilgili olmayan veya ihtiyaç duyulmayan verilerin işlenmesinden kaçınır. Şirketimiz mevcutta olmayan ve sonradan gerçekleşmesi düşünülen amaçlarla kişisel veri toplamaz veya işlemez. Sonradan ortaya çıkması muhtemel ihtiyaçların karşılanmasına yönelik olarak veri işlemek için işlemeye ilk kez başlıyor gibi Kanun’da düzenlenmiş olan işleme şartlarını gerçekleştirir. Ayrıca işlenen veriyi sadece amacın gerçekleştirilmesi için gerekli olanla sınırlı tutar. Ölçülülük ilkesi kapsamında, veri işleme ile gerçekleştirilmesi istenen amaç arasında makul bir denge kurar.

Şirketimiz ilgili mevzuatta verilerin saklanması için öngörülen bir süre bulunması halinde bu sürelere uyum gösterir; aksi durumda kişisel verileri, ancak işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar muhafaza eder. Şirketimiz tarafından bir kişisel verinin daha fazla saklanması için geçerli bir sebep olmaması durumunda söz konusu veri silinir, yok edilir veya anonim hale getirilir. Kişisel verilerin saklanması ve imhasına ilişkin prosedürler Şirketimizin Kişisel Veri Saklama ve İmha Politikası’nda ayrıntılı olarak düzenlenmektedir.

Bu çerçevede yukarıda açıklanan kişisel verileriniz;

♦ Mal/hizmet satış süreçlerinin yürütülmesi,
 
♦ Mal/hizmet satış sonrası destek hizmetlerinin yürütülmesi,
 
♦ Müşteri ilişkileri yönetimi süreçlerinin yürütülmesi,
 
♦ Müşteri memnuniyetine ilişkin aktivitelerin yürütülmesi,
 
♦ Mal/hizmet/üretim ve operasyon süreçlerinin yürütülmesi,
 
♦ Sözleşme süreçlerinin yürütülmesi,
 
♦ İş faaliyetlerinin yürütülmesi/denetimi,
 
♦ İletişim faaliyetlerinin yürütülmesi
 
♦ Lojistik faaliyetlerinin yürütülmesi,
 
♦ Finans ve muhasebe işlerinin yürütülmesi,
 
♦ Faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesi,
 
♦ Pazarlama analiz çalışmalarının yürütülmesi,
 
♦ Reklam/kampanya/promosyon süreçlerinin yürütülmesi,
 
♦ Tedarik zinciri yönetimi süreçlerinin yürütülmesi,
 
♦ Ürün/ hizmet pazarlama süreçlerinin yürütülmesi
 
♦ Talep/şikayetlerin takibi,
 
♦ Denetim/etik faaliyetlerinin yürütülmesi,
 
♦ Yetkili kişi/kurum ve kuruluşlara bilgi verilmesi,
 
♦ Ziyaretçi kayıtlarının oluşturulması ve takibi


amaçları kapsamında işlenmekte ve saklanmaktadır.

7. Kişisel Verilerin Aktarılma Amaçları ve Aktarıldığı Kişiler/Kuruluşlar

Şirketimiz, kişisel verileri Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen şartlar çerçevesinde aşağıdaki amaçlarla sınırlı olarak aktarmaktadır:

♦ Faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesi,
 
♦ Finans ve muhasebe işlerinin yürütülmesi,
 
♦ İletişim faaliyetlerinin yürütülmesi,
 
♦ Mal/hizmet satış süreçlerinin yürütülmesi,
 
♦ Müşteri ilişkileri yönetimi süreçlerinin yürütülmesi,
 
♦ Müşteri memnuniyetine ilişkin aktivitelerin yürütülmesi,
 
♦ Mal/hizmet/üretim ve operasyon süreçlerinin yürütülmesi,
 
♦ Hukuk İşlerinin Takibi ve Yürütülmesi
 
♦ Mal/hizmet üretim ve operasyon süreçlerinin yürütülmesi
 
♦ Pazarlama analiz çalışmalarının yürütülmesi,
 
♦ Reklam/kampanya/promosyon süreçlerinin yürütülmesi,
 
♦ Ürün/ hizmet pazarlama süreçlerinin yürütülmesi,
 
♦ Sözleşme süreçlerinin yürütülmesi,
 
♦ Talep ve şikayetlerin takibi,
 
♦ Yetkili kişi/kurum ve kuruluşlara bilgi verilmesi,
 
♦ Yönetim faaliyetlerinin yürütülmesi,
 
♦ Lojistik faaliyetlerinin yürütülmesi,
 
♦ Denetim/etik faaliyetlerinin yürütülmesi


Şirketimiz, kişisel verileri aktarılma amacının gerektirdiği veri konusu kişi grupları ve verilerle sınırlı olarak aşağıda belirtilen kişi ve kuruluşlara aktarabilmektedir:

♦ İş ortakları,
 
♦ Tedarikçiler,
 
♦ Yetkili kamu kurum ve kuruluşları (gerektiğinde yurt dışındaki otoriteler dahil)
 
♦ Gerçek kişiler veya özel hukuk tüzel kişileri (İşbirliği yapılan kuruluşlar: Kargo şirketleri, Bağımsız denetim firmaları, sigorta şirketleri, hukuk bürosu ve bankalar vb.)


8. Kişisel Verilerin Aktarılma Amaçları ve Aktarıldığı Kişiler/Kuruluşlar

8.1. Kişisel Verilerin İmhası

Diğer kanunlarda kişisel verilerin imhasına ilişkin yer alan hükümler saklı kalmak kaydıyla Şirketimiz, bu Kanun ve diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlemiş olduğu kişisel verileri, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde Kişisel Veri Saklama ve İmha Politikası’na uygun olarak resen veya ilgili kişinin talebi üzerine siler, yok eder veya anonim hale getirir.

Kişisel verilerin silinmesi, kişisel verilerin ilgili kullanıcılar için hiçbir şekilde erişilemez ve tekrar kullanılamaz hale getirilmesi işlemini ifade etmektedir.

Verilerin yok edilmesi; kişisel verilerin hiç kimse tarafından hiçbir şekilde erişilemez, geri getirilemez ve tekrar kullanılamaz hale getirilmesi işlemini ifade etmektedir.

Verilerin anonim hale getirilmesi, kişisel verilerin maskeleme, değişken çıkartma, genelleştirme vb. tekniklerle başka verilerle eşleştirilse dahi hiçbir surette kimliği belirli veya belirlenebilir bir gerçek kişiyle ilişkilendirilemeyecek hale getirilmesi işlemini ifade etmektedir.

 

8.2. Kişisel Verilerin Saklanma Süreleri

Şirketimiz, kişisel verileri kanunlarda ve sair mevzuatta öngörülen süreler uyarınca saklamaktadır. Kanunlarda ve sair mevzuatta öngörülen bir saklama süresi bulunmuyorsa, kişisel veriler Şirketimizin Kişisel Veri Saklama ve İmha Politikası’na uygun olarak o kişisel veriyi işleme amacının gerçekleşmesi için gereken süre kadar saklanmakta, daha sonra periyodik imha süreleri çerçevesinde silinmekte, yok edilmekte veya anonim hale getirilmektedir.

 

8.3. İlgili Kişinin Aydınlatılması ve Hakları

Şirketimiz, KVK Kanunu’nun 10. maddesine uygun olarak, kişisel verilerin elde edilmesi sırasında ilgili kişileri aydınlatmaktadır. Bu kapsamda, varsa Şirket temsilcisinin kimliği, kişisel verilerin hangi amaçla işleneceği, işlenen kişisel verilerin kimlere ve hangi amaçla aktarılabileceği, kişisel veri toplamanın yöntemi ve hukuki sebebi ile kişisel ilgili kişinin sahip olduğu hakları açıklığa kavuşturmaktadır.


9. İlgili Kişinin Aydınlatılması ve Hakları

Şirketimiz, KVK Kanunu’nun 10. maddesine uygun olarak, kişisel verilerin elde edilmesi sırasında ilgili kişileri aydınlatmaktadır. Bu kapsamda, varsa Şirket temsilcisinin kimliği, kişisel verilerin hangi amaçla işleneceği, işlenen kişisel verilerin kimlere ve hangi amaçla aktarılabileceği, kişisel veri toplamanın yöntemi ve hukuki sebebi ile kişisel ilgili kişinin sahip olduğu hakları açıklığa kavuşturmaktadır.

9.1. Politika ve Kanunun Tamamen veya Kısmen Uygulanmayacağı Haller

Bu Politika ve Kanun hükümleri aşağıdaki hâllerde uygulanmayacaktır:

♦ Kişisel verilerin, üçüncü kişilere verilmemek ve veri güvenliğine ilişkin yükümlülüklere uyulmak kaydıyla gerçek kişiler tarafından tamamen kendisiyle veya aynı konutta yaşayan aile fertleriyle ilgili faaliyetler kapsamında işlenmesi,
 
♦ Kişisel verilerin resmi istatistik ile anonim hâle getirilmek suretiyle araştırma, planlama ve istatistik gibi amaçlarla işlenmesi,
 
♦ Kişisel verilerin millî savunmayı, millî güvenliği, kamu güvenliğini, kamu düzenini, ekonomik güvenliği, özel hayatın gizliliğini veya kişilik haklarını ihlal etmemek ya da suç teşkil etmemek kaydıyla, sanat, tarih, edebiyat veya bilimsel amaçlarla ya da ifade özgürlüğü kapsamında işlenmesi,
 
♦ Kişisel verilerin millî savunmayı, millî güvenliği, kamu güvenliğini, kamu düzenini veya ekonomik güvenliği sağlamaya yönelik olarak kanunla görev ve yetki verilmiş kamu kurum ve kuruluşları tarafından yürütülen önleyici, koruyucu ve istihbari faaliyetler kapsamında işlenmesi,
 
♦ Kişisel verilerin soruşturma, kovuşturma, yargılama veya infaz işlemlerine ilişkin olarak yargı makamları veya infaz mercileri tarafından işlenmesi.


Bu Politika ve Kanun’un amacına ve temel ilkelerine uygun ve orantılı olmak kaydıyla veri sorumlusunun aydınlatma yükümlülüğünü düzenleyen 10’uncu, zararın giderilmesini talep etme hakkı hariç, ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11’inci ve Veri Sorumluları Siciline kayıt yükümlülüğünü düzenleyen 16’ncı maddeleri aşağıdaki hâllerde uygulanmayacaktır:

♦ Kişisel veri işlemenin suç işlenmesinin önlenmesi veya suç soruşturması için gerekli olması,
 
♦ İlgili kişinin kendisi tarafından alenileştirilmiş kişisel verilerin işlenmesi,
 
♦ Kişisel veri işlemenin kanunun verdiği yetkiye dayanılarak görevli ve yetkili kamu kurum ve kuruluşları ile kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarınca, denetleme veya düzenleme görevlerinin yürütülmesi ile disiplin soruşturma veya kovuşturması için gerekli olması,
 
♦ Kişisel veri işlemenin bütçe, vergi ve mali konulara ilişkin olarak Devletin ekonomik ve mali çıkarlarının korunması için gerekli olması.


9.2. İlgili Kişinin KVK Kanunu Uyarınca Hakları

Şirketimiz Kanun’un 10. maddesi uyarınca ilgili kişilere haklarını bildirmekte, söz konusu hakların nasıl kullanılacağına dair yol göstermekte ve tüm bunlar için gerekli iç işleyişi, idari ve teknik düzenlemeleri gerçekleştirmektedir. Kişisel verileri işlenen kişilerin Kanun’un 11. maddesi uyarınca sahip oldukları haklar aşağıda sayılmaktadır:

♦ Kişisel verilerinin işlenip işlenmediğini öğrenme,
 
♦ Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
 
♦ Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
 
♦ Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
 
♦ Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme,
 
♦ Kanun’un 7. maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
 
♦ Kanun’un 11. maddesinin (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin (düzeltme ve imha), kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
 
♦ İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
 
♦ Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması halinde zararın giderilmesini talep etme.


Kanun’un uygulanmasıyla ilgili talepler ve başvurular “Ali Rıza Gürcan Cad. Park Sok. 7/1 Merter/İSTANBUL” adresine yazılı olarak bizzat tevdi edilebilir veya Noter kanalıyla gönderilebilir ya da kayıtlı elektronik posta (KEP) adresi (nktekstil@hs01.kep.tr), güvenli elektronik imza veya mobil imza kullanmak suretiyle elektronik ortamda iletilebilir.

Talep ve başvurularda,

♦ Ad, soyadı ve başvuru yazılı ise imza,
 
♦ Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için T.C. kimlik numarası, yabancılar için uyruğu, pasaport numarası veya varsa kimlik numarası,
 
♦ Tebligata esas yerleşim yeri veya iş yeri adresi,
 
♦ Varsa bildirime esas elektronik posta adresi, telefon ve faks numarası,
 
♦ Talep konusu


bulunması zorunludur.

Konuya ilişkin bilgi ve belgelerin başvuruya eklenmesi gerekmektedir.

Şirketimiz başvuruda yer alan talepleri, talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandırır. Ancak söz konusu işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi hâlinde, Kurulca belirlenen tarifedeki ücret alınabilir.

Şirketimiz kendisine iletilen talebi kabul edebileceği gibi gerekçesini açıklayarak reddedebilir ve yanıtını ilgili kişiye yazılı olarak veya elektronik ortamda bildirir. Başvuruda yer alan talebin kabul edilmesi hâlinde Şirketimiz gereğini en kısa sürede yerine getirir ve ilgili kişiyi bilgilendirir. Başvurunun Şirketimizin hatasından kaynaklanması hâlinde alınan ücret ilgili kişiye iade edilir.

Başvurunun reddedilmesi, verilen yanıtın yetersiz bulunması veya süresinde başvuruya yanıt verilmemesi hâllerinde; ilgili kişi, yanıtı öğrendiği tarihten itibaren otuz ve herhâlde başvuru tarihinden itibaren altmış gün içinde Kurula şikâyette bulunma hakkına sahiptir.

10. ÇEREZLER VE BENZERİ TEKNOLOJİLER

 

10.1. Genel

 

    NK TEKSTİL’e ait internet sitelerine, elektronik platformlara, uygulamalara veya NK TEKSTİL tarafından gönderilen elektronik posta iletilerine veya reklamlara erişim sırasında, kullanıcıların bilgisayarına, cep telefonuna, tabletine veya kullanılan diğer cihazlara belirli verilerin kaydedilmesi ve toplanmasını sağlayan küçük veri dosyaları yerleştirilebilmektedir.

    Bilgisayar ve diğer cihazlara yerleştirilen bu veri dosyaları, çerez, piksel tag, flash cookies ve web işaretçileri olabileceği gibi, veri depolama amaçlı benzeri diğer teknolojiler de olabilecektir. İşbu Politika’da NK TEKSTİL tarafından kullanılabilecek çerez ve benzeri teknolojileri ifade etmek üzere “çerez” ifadesi kullanılmaktadır.

    Çerezler aracılığı ile kişisel veri toplanması mümkün olmakla birlikte, çerezler aracılığıyla toplanan her türlü veri kişisel veri niteliği taşımayabilecektir. Bu nedenle çerezler aracılığıyla elde edilen verilerin ancak Türk hukuku çerçevesinde kişisel veri teşkil ettikleri ölçüde, işbu Politika ve KVK Kanunu kapsamında değerlendirileceği dikkate alınmalıdır.

10.2. Çerez Türleri

 

    Çerezler süre bakımından veya ait oldukları alan adına göre sınıflandırılabilmektedir. Çerezler, süre bakımından sınıflandırılmaları durumunda, oturum çerezleri ve kalıcı çerezler olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Oturum çerezleri, kullanıcının tarayıcıyı kapatması üzerine silinen çerezleri ifade ederken, kalıcı çerezler ise önceden belirlenen bir süre boyunca kullanıcının bilgisayarında/cihazında kalan çerezlerdir.

    Çerezler ait oldukları alan adına (domain) göre sınıflandırılmaları durumunda ise ilişkili taraf çerezi ve üçüncü kişi çerezi olmak üzere ikiye ayrılır. Ziyaret edilen alan tarafından yerleştirilen çerezler ilişkili taraf çerezleri olarak adlandırılırken, ziyaret edilen farklı bir alan tarafından yerleştirilen çerezler ise üçüncü kişi çerezi olarak ifade edilmektedir. Ziyaret edilen alan dışındaki kişilerin, ziyaret edilen alan üzerinden kullanıcı cihazına çerez yerleştirmeleri durumunda üçüncü kişi çerezi söz konusudur.

10.3. Çerezlerin Kullanım Amaçları

 

    NK TEKSTİL, internet sitelerinde, platformlarında, uygulamalarında, reklam ve iletilerinde kullandığı çerezlerden, aşağıda belirtilen amaçlar ile faydalanabilmektedir.

·        Operasyonel amaçlı kullanımlar: NK TEKSTİL internet sitesi, platform, uygulama ve hizmetlerinin idaresi ve güvenliği için gerekli gördüğümüz çerezleri kullanabiliriz. Operasyonel amaçlar için kullanılan çerezlere örnek olarak, internet sitesi, uygulama ve platformlarda yer alan fonksiyonlardan yararlanılmasına olanak tanıyan teknolojiler ile bu mecralardaki düzensiz davranışları tespit etmek için kullanılan çerezler gösterilebilir.

        

·        İşlevselliğe yönelik kullanımlar: NK TEKSTİL internet sitesi, platform, uygulama ve hizmetlerinin kullanımını kolaylaştırmak ve bunları kullanıcılar için özelleştirmek amacıyla çerez kullanabilecektir. İşlevsellik amacıyla kullanan çerezlere, kullanıcı bilgilerini ve tercihlerini hatırlamamızı sağlayan teknolojiler örnek gösterilebilir.

        

·        Performansa yönelik kullanımlar: NK TEKSTİL internet sitesi, uygulama, platform ve hizmetlerine ilişkin performansın artırılması ve ölçülmesi amacıyla da çerez kullanabilmektedir. Bu amaçla kullanılan çerezlere örnek olarak, kullanıcıların NK TEKSTİL internet sitesi, uygulama, platform ve hizmetlerini nasıl kullandığını anlamamızı ve kullanıcı davranışlarını analiz etmemizi sağlayan çerezler ile gönderdiğimiz iletiler ile etkileşime geçilip geçilmediğini anlamamıza imkân veren teknolojiler gösterilebilir.

        

·        Reklam amaçlı kullanımlar: NK TEKSTİL’e veya üçüncü kişilere ait internet sitesi, platform ve uygulamalar üzerinden, kullanıcıların ilgi alanlarına yönelik reklam ve benzeri içerikleri iletmek amacı ile ilişkili taraf çerezleri ve üçüncü kişi çerezleri kullanabiliriz. Reklam amaçlı kullanımlara örnek olarak, reklamların etkinliğini ölçen çerezler ile belirli bir reklama tıklanıp tıklanmadığını veya reklamın kaç kere görüntülendiğini gösteren çerezler gösterilebilir.

    

10.4. Çerezleri Reddetme ve Silme

 

    Çoğu tarayıcı çerez kullanımına izin vermekle birlikte, kullanıcılar diledikleri zaman tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezleri reddedebilir veya silebilir. Ayarların değiştirilmesi yöntemi kullanılan tarayıcıya göre değişmekte olup, çerezlerin nasıl devre dışı bırakılabileceğinin kullanılan tarayıcıya ilişkin hizmet sağlayıcıdan öğrenilmesi gerekmektedir.

    Çerezlerin devre dışı bırakılması durumunda NK TEKSTİL internet sitesi, uygulama, platform ve hizmetlerinin bazı özelliklerinden yararlanılamaması söz konusu olabilecektir.

10.5. Yetkili Hizmet Sağlayıcılar

 

    NK TEKSTİL internet sitesi, platform ve uygulamaları ile hizmetlerinin yürütülmesi ve kurumun tanıtımı için yetkilendirdiğimiz bazı hizmet sağlayıcılardan yardım ve destek alabilir. Bu hizmet sağlayıcılar da kullanıcıların bilgisayarına/cihazına çerezler ve benzeri teknolojiler (üçüncü kişi çerezleri) yerleştirebilecek ve kullanıcı cihazını tespit etmeye yönelik IP adresi, benzersiz tanımlayıcı (unique identifier) ve cihaz tanımlayıcı gibi bilgileri toplayabilecektir.

11. ÜÇÜNCÜ KİŞİLERE AİT SİTE, ÜRÜN ve HİZMETLER

 

    NK TEKSTİL internet siteleri, platform ve uygulamaları, üçüncü kişilere ait internet sitesi, ürün ve hizmetlere ilişkin linkler içerebilir. Söz konusu linkler, üçüncü kişilere ait gizlilik politikalarına tabi olup, üçüncü kişiler ve üçüncü kişilere ait sitelerin NK TEKSTİL’den bağımsız olduğu ve NK TEKSTİL’in üçüncü kişilerin gizlilik uygulamalarından sorumlu olmadığının farkında olunmalıdır. Link verilen internet sitelerinin ziyaret edilmesi durumunda, bu sitelere ait gizlilik politikalarının okunmasını tavsiye etmekteyiz.

12. DEĞİŞİKLİKLER

 

    İşbu Kişisel Verilerin Korunması ve Gizlilik Politikası’nda muhtelif zamanlarda değişiklik yapmamız mümkündür. Politika’nın güncel versiyonuna NK TEKSTİL internet sitesinden ulaşılabilir, Politika’da yapılabilecek değişiklikler NK TEKSTİL internet sitesinden takip edilebilir.

    Değişiklikler kural olarak, NK TEKSTİL internet sitesine yüklenmek suretiyle yapılacak ve bu tarih itibariyle geçerlilik kazanacak olmakla birlikte, NK TEKSTİL değişiklikleri, uygun gördüğü diğer şekillerde de bildirilebilecektir.



 

 

 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.